Solceller för ditt hem

Olika lösningar – utifrån dina förutsättningar

Hur fungerar solceller

Photovoltaic System

Väl fungerande teknik som omvandlar solenergi till el

Solceller fångar upp en liten del av det outtömliga energiflöde vi får från solen.

Genom halvledarteknik, inte helt olik halvledarkomponenter i datorer, omvandlas solljus till likström. Det sker helt utan rörliga delar och så fort det finns solljus tillgängligt. Likströmmen omvandlas i en växelriktare till växelström, på så sätt integreras solelen i din befintliga anläggning. Beroende på aktuell solinstrålning och din förbrukning används din solel direkt, skickas ut på nätet eller sparas i ett energilager om du väljer att ha en sådan.

Solceller är det enklaste sättet att utvinna el:

  • Din egen miljövänliga energikälla 
  • Frånvaron av rörliga och känsliga delar ger minimalt underhållsbehov
  • Beprövad och säker teknik som kommer att generera el i år efter år
  • Samtidigt minskar du ditt beroendet av inköpt el

Dags för dig att spara?

Är det dags för dig att installera solceller och spara pengar och miljö?

Med solceller från IBC SOLAR har du en tillförlitlig anläggning som levererar miljövänlig el i många år, betalar sig själv och ger dig ett skydd mot framtida elprishöjningar 

Med solceller på taket blir du din egen elleverantör!

Energilagring

Kompletterar du solceller med lagringskapacitet kan du använda egenproducerad el till och med när solen lyser med sin frånvaro.

Solceller producerar el – så länge solen skiner. För att du ska kunna dra nytta av det även efter solens nedgång erbjuder vi smarta system för lagring av egenproducerad el för de mörka timmarna. Genom att kombinera solceller med batterier som lagrar din egenproducerade solel kan du nyttja den fria solenergin även timmarna efter solnedgången.

Visste du att ett energilager kan hjälpa dig att kapa dina effekttoppar? Smart, när allt fler elbolag går över till att erbjuda effektbaserade tariffer.

Även befintliga anläggningar kan kompletteras med energilagring i efterhand.

Solklar nytta:

  • Du kan använda din egenproducerade el när du bäst behöver den.
  • Lagringsmöjligheter ger dig ytterligare skydd mot höga elpriser.
  • Energilagret kan fungera som ett skydd mot elavbrott.

Solceller och elbil är bästa vänner

Ladda istället för att tanka! När du använder solel till din bil vet du att elen du laddar med är förnybar – men inte bara det – det är också ett ekonomiskt val. 

En gratisresa mot en renare värld

Med elbil tar du dig dit du behöver på ett miljövänligt sätt. Även med konventionell el innebär det lägre växthusgasutsläpp än med en traditionell bil som drivs av fossilt bränsle.

Laddar du din elbil med egenproducerad solel har du full kontroll över att du verkligen utnyttjar en förnyelsebar källa. Nollutsläpp på riktigt! Med solceller och energilager från IBC SOLAR kan du bli näst intill självförsörjande. 

Solel minskar din bilkostnad

Elbilar har låg driftskostnad – och riktigt låg blir den med egenproducerad solel. Även med köpt el är driftskostnaden låg men solel gör det till en ännu bättre affär.

Bidrag för solceller

Som privatperson kan du få bidrag för att installera solceller

Som privatperson kan du ansöka om grönt avdrag. Det ger dig 15 procent skatteavdrag direkt på fakturan. Grönt avdrag fungerar som motsvarande RUT eller ROT och har ett tak på 50 000 per år. Du kan numera använda avdraget på alla dina installationer, oavsett om det är den första solelanläggningen eller en tillbyggnad av den. För laddstolpar och energilager kan du få 50 procents skatteavdrag. 

Uppvärmning

En stor del av kompletterar solceller och värmepump perfekt.

Värmer du din bostad, vatten och kanske en pool med värmepump sänks både kostnad och miljöbelastning ytterligare om du driver den med egenproducerad miljövänlig solel.Värmer du din bostad, vatten och kanske en pool med värmepump sänks både kostnad och miljöbelastning ytterligare om du driver den med egenproducerad miljövänlig solel.

Vill du också spara pengar med solceller?

Att räkna ut hur mycket du kan spara med solceller är snabbt gjort. Du behöver bara fylla i några enkla uppgifter i vårt beräkningsverktyg för att se hur mycket just du kan spara.

Räkna ut din besparing