Vårt kvalitetslöfte

Bara det bästa är gott nog – för oss och för dig

Vi behöver ditt samtycke för att ladda innehåll från YouTube!

Tester, kontroller och certifiering

Högsta kvalitet – för din skull

För att säkerställa att ditt system ska producera solel på taket i 40 år eller mer, tillämpar vi högsta tänkbara kvalitetsstandard. Detta gäller både vårt arbetssätt och kvaliteten på våra produkter. 

En stor del av vårt kvalitetsarbete innebär att våra produkter går igenom noggranna kontroller som ligger långt över branschstandard. 

Vi använder oss också av tredjepartscertifiering av välrenommerade institut såsom TÜV, VDE och Fraunhofer Institute.
 

Vårt kvalitetslöfte i korthet:

  • Alla komponenter kommer från kontrollerade och certifierade tillverkare.
  • Kvalitetssäkring på en nivå som är unik för branschen.
  • Tredjepartsverifiering av kvalitet och prestanda.
  • Omfattande kontroller enligt ISO 2859-1.

ISO-certifiering

Vi är certifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Vår företagsfilosofi och vårt kvalitetslöfte genomsyrar vårt arbete och vår historia. Att detta håller in i framtiden bevisas genom certifieringen av TÜV Rheinland.

Vi är sedan juni 2012 certifierade enligt DIN EN ISO 9001 för kvalitetsledning, DIN EN ISO 14001 för miljö och BS OHSAS 18001 för arbetsmiljö.

Vårt växande affärsområde "Teknisk Förvaltning & Underhåll " (O&M) är även det inkluderat i ISO-certifieringen. En betydande del av våra produkter är testade av TÜV Rheinland och är certifierade enligt tillämpliga ISO-standarder.
 

IBC SOLARs ISO-certificat.

Priser och utnämningar

Inget pris är så mycket värt som nöjda kunder, samarbetspartners och ägare. Vi gläds åt varje solelanläggning som ihärdigt producerar miljövänlig solel. De priser och utnämningar som vi är fått under åren är vi även de mycket stolta över. De är ett bevis på det stora kvalitetsarbete som vi varje dag genomför i organisationen.

Intersolar-priset: Solenergibranschen mest prestigefulla pris

Intersolar-priset, solelenergins tyngsta utmärkelse. Två år i rad belönades vi med detta pris för våra solelprojekt i Europa. 2014 vann vi med City Solpark-projektet i Hölzengraben sydväst om Frankfurt. Och 2015 fick vi priset för den självförsörjande kontorsbyggnaden EnergieFabrik, ett projekt som företaget Widmann Energietechnik genomförde tillsammans med IBC SOLAR.

2014: Bayersk “Energiwende”-pris för "Jura Solar Park"

År 2014 utmämnde det Bayerska Näringslivsministeriet IBC SOLAR till en av "Energirevolutionens Visionärer". Ett pris som tilldelas medborgare, företag, sammanslutningar, forskningsinstitut och andra organisationer som bidrar till ”Energiewende” – den tyska omställningen till hållbar energiförsörjning. Priset tilldelades för "Jura Solar Park" en bayersk solelanläggning på hela 40 MW i installerad effekt.

SIEgER 2012
För likvärdighet i arbetslivet

Den Bayerska regeringen har ett pris som hedrar företag för deras engagemang i att erbjuda anpassade arbetslivsmöjligheter för personer med funktionsvariationer, SIEgER-priset. Avgörande för juryns bedömning var IBC SOLAR arbetar för likvärdighet på arbetsplatsen samt till anställdas möjligheter att kombinera arbete och familj.

“Great Places to Work”
Tysklands bästa arbetsgivare 2011

IBC SOLAR fick utmärkelsen “Tysklands bästa arbetsgivare 2011" av Great Place to Work®-Institutet tillsammans med initiativet “Neue Qualität der Arbeit” (INQA), Bayerns Arbets- och socialministerium samt Kölns Universitet. Kriterierna för utmärkelsen var trovärdighet, respekt och rättvisa gentemot sina anställda. Samt de anställdas egen uppfattning över vad de uppnår inom företaget.

Udo Möhrstedt belönas för enastående entreprenörskap

Udo Möhrstedt, IBC SOLAR's grundare och CEO röstades år 2009, fram av Ernst & Young som Årets Entreprenör i kategorin "Handel". En bemärkelse för den centrala roll han haft för utvecklingen i solcellsbranschen, förnybara energikällor, sociala och miljömässiga engagemang. Priset avser också hans ansvarstagande för sina anställda.

Bayerns Top 50:
IBC SOLAR prisas, tre år i rad

Tre gånger i rad har IBC SOLAR blivit tilldelat ett pris som ett snabbväxande och dynamiskt företag, av Bayerns Top 50. Det bayerska statsministeriet delar ut det eftertraktade priset till bayerska företag verksamma inom näringsliv, infrastruktur, transport och teknik baserat på tillväxt räknat i såväl omsättning som antal anställda.

Vi behöver ditt samtycke för att ladda innehåll från Yumpu!