Karriär

Vi bygger det hållbara samhället – på riktigt

Lediga jobb

Solel är en snabbt växande bransch och IBC SOLAR växer inom alla sina verksamhetsgrenar. Vi behöver ständigt fylla på med ambitiös kompetens! Är du intresserad av våra internationella karriärmöjligheter kan du med fördel besöka ibc-solar.com

 

LEDIG TJÄNST STOCKHOLM: Fantastisk kollega sökes! 


IBC SOLAR AB är Sveriges nya solcellsgrossist – med erfarenhet sedan 1982.

Nu söker vi en driftig och duktig person till vår säljavdelning. I den här rollen kommer du att jobba tätt med försäljningschefen och de tekniska experterna och du kommer att vara med och bidra till en hållbar utveckling av både det egna företaget, branschen och omvärlden. Vi söker dig som är självgående, lösningsorienterad och med ett enormt driv för hållbarhet. Tillsammans ska vi bidra till hög kvalitet i ett stort antal solelinstallationer, runt om i landet. Tjänsten är en av få i vår spännande satsning mitt i den brännheta solcellsbranschen.

Om oss

IBC SOLAR AG

IBC SOLAR är en tysk, privatägd och världsledande solelleverantör grundad 1982 med verksamhet på fyra kontinenter och en omsättning som uppgår till 3,5 miljarder kronor. IBC SOLAR AG erbjuder allt som behövs för att bygga solelanläggningar och laddinfrastruktur för att ersätta det konventionella energisystemet och fossila energikällor.

Solkompaniet

Solkompaniet jobbar brett för solenergi och är ledande i solelbranschen i Sverige. Utöver projektbolaget för stora solelinstallationer ryms också ett konsultbolag, en serviceavdelning och ett aktivt påverkansarbete via Solelkommissionen och Svensk Solenergi inom koncernen.

IBC SOLAR AB

Sedan 2010 har Solkompaniet som exklusiv kund till IBC SOLAR AG, installerat över 35 megawatt solel i Sverige och under hösten 2018 etablerade Solkompaniet ett svenskt grossistbolag, IBC SOLAR AB.

Solkompaniet och IBC SOLAR AB är starkt värderingsdrivna verksamheter där hållbarhet och samarbete står i fokus. Vi hjälper varandra och tar hand om varandra så att vi på bästa sätt kan bidra till en effektiv och hållbar omställning till ett förnybart energisystem.

Samarbetet mellan IBC SOLAR och Solkompaniet är den perfekta sammanslutningen av krafter för att bygga långsiktigt hållbar och säker solkraft i Sverige. Alla byggstenar finns. En rigorös kvalitetskontroll i hela värdekedjan, gedigen kompetens och världsledande komponenter. Vi har förutsättningarna att växa kraftigt de kommande åren.


Om tjänsten

Ditt uppdrag är att tillsammans med försäljningschefen och dina andra kollegor bygga upp försäljningen i IBC SOLAR. Du arbetar med världsledande produkter och runt dig har du den bästa kunskapen i branschen. Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara problemlösning, kundrådgivning och delaktighet i verksamhetens utveckling. Här ingår också kundsupport, teknisk support och orderhantering. En central del i arbetet är också att utföra projektering av solelanläggningar åt våra kunder och att lära våra kunder göra detta själva med vårt verktyg – PV Manager. Tjänsten är central i att bidra till kvalitet och professionalism i solenergibranschen. Du kommer att vara stationerad på vårt huvudkontor i Stockholm.

Vår målsättning är att arbeta upp en försäljningsvolym på minst 100 miljoner kronor under de närmaste tre åren och samtidigt kommer vår organisation att växa. Med oss kommer du att få uppmuntran och möjligheten att växa både professionellt och som person.


Din profil

Du är noggrann, strukturerad och effektiv och gillar när det händer mycket samtidigt. Du är serviceinriktad och samarbete internt och externt är en självklarhet för dig. Du trivs med att ge råd och bygga relationer med kunder på distans. Telefon, Skype och olika digitala hjälpmedel är dina huvudsakliga arbetsredskap. Du planerar och strukturerar ditt arbete självständigt och det gör dig stolt att alltid leverera på utsatt tid.

Utbildningsnivå är inte avgörande, men teknisk förståelse ett krav och även att du känner dig bekväm med att ta till dig nya digitala verktyg. Tidigare erfarenhet av solceller är ett plus men inte en nödvändighet, det samma gäller erfarenhet av grossistförsäljning.

Kunskaper i engelska är ett krav och tyska meriterande. Vi tror på fördelarna med en jämställd arbetsplats och arbetar för mångfald i alla bemärkelser bland våra medarbetare. Hos oss blir du en del av en stor familj.


Lön och förmåner

Vi har kollektivavtal. Lön efter överenskommelse och 30 dagar semester samt fem dagar arbetstidsförkortning. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag.

Vi har flextid och det går bra att arbeta hemifrån ibland om det passar verksamheten. Vi tycker det är viktigt att få arbete, familj och fritid att fungera för alla som arbetar hos oss.


Välkommen!

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett växande företag inom en mycket expansiv bransch som har framtiden för sig. Hos oss får du frihet under ansvar med möjlighet att forma din arbetssituation efter egna behov. Våra ledord är tillsammans, öppna och drivande. Vi har vårt nyrenoverade kontor i Västberga, Stockholm med utmärkta allmänna kommunikationer. Närmsta t-bana är Telefonplan.


Hör av dig!

Ansök till samar.nath(_at_)ibcsolar.se senast 30 november 2018. Vi läser ansökningar och träffar kandidater löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Samar Nath, vår försäljningschef. Han nås på 070-2436766.

Läs mer om Solkompaniet

PS - Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag.