Spara solelen i batterilager från IBC SOLAR

Solkraftslagring

Använd solel både dag och natt

En kraftfull energilagerlösning från IBC SOLAR ger ytterligare nytta av solelanläggningen! Med ett batterilager kan du nyttja solelen även när solen inte lyser.

Hur fungerar det?

Rätt energilager för fastigheten
 

Vi har en rad olika batterilagerlösningar i olika storlekar för att passa dina behov; från batterierstorlekar som passar villor till flerbostadshus och företag.

 

Se IBC SOLAR:s batterilagerlösningar på vår produktportal

 

Till höger: Se vårt frukostwebbinarium från hösten 2021 när Johan Sigvardsson berättade om batterilager. 

Vi behöver ditt samtycke för att ladda innehåll från YouTube!

Utvecklingen av batterilager har gått framåt

Batterierna som kan lagra solel har blivit mer kompakta och tar därigenom mindre plats. Kvaliteten har förbättrats och det är nu möjligt att koppla på olika typer av batterier (batterikemier) till växelriktarna. Och i tillägg till det – priserna har sjunkit. Med ett batterilager kan du jämna ut användningen av el och använda mer av den egenproducerade solelen.

 

Spara solelen lokalt i ett batterilager

Att lagra el från solceller i ett batterilager kan vara fördelaktigt både miljömässigt och ekonomiskt.

Ett batterilager installeras ofta för att kunna spara överskottet av el som produceras, för att sedan kunna använda elen när det är ett underskott. Med ett batterilager kan du lagra överskottsel som produceras och använda när elförbrukningen är som högst. På så sätt säkrar du tillgången till förnybar el och påverkas inte i lika hög grad av marknadens svängande elpriser.

 

Tjäna pengar genom att stödja elnätet

Om förutsättningarna är rätt så kan batterilagret anslutas som en stödtjänst till Svenska Kraftnät. Och det är då möjligt att få en väldigt bra ekonomisk ersättning om du väljer att vara med och stötta det gemensamma elnätet vid behov. Läs mer om stödtjänster på Svenska Kraftnät 

 

Ekonomiskt stöd för att investera i ett batterilager

Privatpersoner kan göra ett grönt avdrag (motsvarande rot-avdrag) vid installation av batterilager. Avdraget är på  50 procent av kostnaden för arbete och material, samt maximalt 50 000 kr per person och år. Läs mer om skattereduktion vid installation av grön teknik på  Skatteverket.se

 

Installera batterilager?

Är du privatperson och intresserad av att installera batterilager? Vi är en solelgrossist och hänvisar dig gärna till en lokal installatör. Hör av dig till oss så förmedlar vi dina uppgifter. Mejla till oss påinfo(_at_)ibcsolar.se eller fyll i dina kontaktuppgifter via vårt formulär.

 

Är du installatör och intresserad av att installera batterilager? Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om oss och vilka produkter vi erbjuder. Hitta din närmsta säljare eller ring direkt till vårt växelnummer så hjälper vi dig Våra kontaktuppgifter  

Vanliga frågor och svar för dig som ska installera batterilager