Tillsammans mot en värld med mer solel

Dra nytta av kunskapens nätverk – bli en IBC SOLAR Premium Partner

Som IBC SOLAR Premium Partner är du en del av något större

Du är en del av den kraftiga solcellsexpansionen. Din framgång är vår framgång. Vi hjälper dig att ständigt utvecklas och leverera de bästa anläggningarna.

I det större perspektivet jobbar vi för att branschens alla installatörer skall vara kunniga och kvalitetsmedvetna. Det är en förutsättning för en långsiktig och hållbar bransch. Ta kontakt med oss och bli IBC Premium Partner!

Anmäl ditt intresse här

 

 • Ett fullmatat paket: De bästa installatörerna av solceller förtjänar att jobba med fullfjädrade system och produkter. Allt för att dina kundkontakter, dina projekt och anläggningarna du levererar ska handla om nöjda kunder, som då blir referenser för framtida affärer. Med oss vid sidan kan du fokusera på dina kunder.
 • Decennier av outtröttligt förfinande: IBC SOLAR är ett familjeföretag och en fyrtioårig helhjärtad satsning på solcellsmarknaden. IBC SOLAR står för stabilitet, tillit och gedigen erfarenhet i allt som rör solceller. Detta får du ta del som Premium Partner.
 • Utbildning som baserar sig på erfarenhet: Våra utbildningar hålls av de bästa experterna, med erfarenhet av mer än fyra gigawatt installationer. På vidareutbildningar föreläser våra internationella experter. Du kan också ta del av utbildningsfilmer och webbinarier i toppklass. 
 • Ett namn som står för kvalitet: Våra produkter; solceller, montagesystem och all kringutrusning håller en otroligt hög standard. Det kännetecknas av att vi ständigt förfinar och utvecklar. Kunskapen om vad vi står för blir även en styrka för dig som Premium Partner.
 • Smidigt och tillförlitligt: Innovativa produkter i ett komplett sortiment med samma höga kvalitet som gemensam nämnare. Sortimentet är skapat för ett smidigt montage och nöjda kunder. Den höga kvalitetsnivån säkerställs genom strikta kontroller i produktions- och leveransprocessen. Fördelar som dina kunder kommer att uppskatta.
 • Support i världsklass: IBC SOLAR erbjuder Premium Partners just det stöd du som kvalificerad solcellsinstallatör behöver för att nå din fulla potential. Ambitionen du ska kunna bygga de bästa anläggningarna åt dina kunder.

 

Läs vidare

Kraftfull solcellsteknik - det är IBC SOLAR!

Ett produktsortiment som möter alla olika kunders förväntningar.
Systemkomponenter som matchar varandra perfekt.

För dig som kvalitetsmedveten solcellsinstallatör innebär det att du kan erbjuda dina kunder en anläggning som är skräddarsydd just utifrån din kunds förutsättningar och förväntningar. Då varje produkt lever upp till våra högt ställda kvalitetskrav kan du helt fokusera på att utföra installationen med den höga kvalitet vi utbildar våra Premium Partners i. På så sätt kan du vara trygg med att anläggningarna du levererar håller måttet.

En solcellsanläggning bygger på ett antal komponenter. Där solcellerna så klart är mest självklara, men där alla delar är lika viktiga för slutresultatet:

Solceller Växelriktare Energilager Monteringssystem Tillbehör

Hög kvalitet panel för panel. Oavsett om anläggningen ska sitta på ett fritidshus, ett bostadshus, en lantbruksfastighet, en lagerbyggnad, ett industritak, en offentlig lokal eller en solcellspark på mark finns det en solcell i vårt sortiment som passar.

 • Med en fyrtioårig historia levererar vi produkter som utvecklats genom gedigen kunskap och höga krav.
 • Omfattande kontroller i produktion såväl som i vårt egna testlaboratorium säkerställer maximal tillförlitlighet genom solcellens hela livscykel. 

 

Läs vidare

Inverter, spänningsomvandlare, växelriktare - den har flera namn. Vi säger växelriktare. Den är något av hjärtat i en solcellsanläggning. Den omvandlar likströmmen från cellerna till el med rätt spänning som matchar elnätet; växelström. Likström är för lagring, växelström är för integration i resterande elinstallation. Dessutom övervakar växelriktaren solcellsanläggningens funktion. 

Våra växelriktare kommer från några av de bästa:

 • Fronius – Fokus på funktionalitet, kvalitet och integration. Produkter från Österrike för små till medelstora solcellsanläggningar.
 • GoodWe - En av världens största tillverkare. Vi erbjuder framförallt deras produkter för små till medelstora anläggningar. 
 • SMA – Global marknadsledare med kvalitetsprodukter för varje behov.
 • Sungrow – Avancerad teknik och pålitliga produkter för små till stora anläggningar, dessutom smidiga batterilösningar i kombination med hybridväxelriktare.  

De batterier och den elektronik som IBC SOLAR erbjuder för lagring av solenergi håller också samma höga kvalitet som våra andra produkter. Den är effektiv och ökar möjligheten att ta vara på solenergi när den gör störst nytta. Nyfiken på off grid-lösningar? Det erbjuder vi också.

Vilka batterilösningar erbjuder vi? Idag erbjuder vi framförallt litiumjon-baserade batterier. Hos oss hittar du välkända varumärken såsom;

 • BYD
 • GoodWe
 • Sungrow
 • Victron

 

Varje tak kräver sin lösning – IBC SOLAR har väl fungerande lösningar för varje takyta och varje anläggning i sitt sortiment.

 • Högsta möjliga tillförlitlighet säkerställs med IBC TopFix 200 för lutande tak och IBC AeroFix G3 för platta tak. IBC AeroFlat är systemet som är speciellt utvecklat för platta papptak, där du slipper göra takgenomföringar.
 • Smidig montering – de förmonterade komponenterna och de modulära systemen sparar värdefull installationstid.
 • Valuta för pengarna – många års garanterad livslängd. Om du väljer att installera både IBC--paneler och IBC-montage erbjuder vi en unik 15 årig kombinationsgaranti. 
 • PV Manager är IBC SOLAR:s planeringsprogram för solcellsanläggningar som bland annat genererar komplett materiallista för montagesystemet.

Tillbehör som till exempel färgade kablar med måttangivelse, optimerare, DC connection-boxar, kontaktorer och så vidare. På IBC SOLAR har vi alla komponenter och tillbehör till ditt sortiment för tilläggsfunktioner och integration du kan komma att behöva.

 • IBC FlexiSun solkabel kan du lita på i alla väder – certifierad enligt senaste EU-standard och med fördelen att den har metermärkning.
 • AeroFix Latch - utvecklad EU-typtestad fallskyddsanordning

15 års kombinationsgaranti på IBC SOLAR solceller och IBC SOLAR montagesystem i kombination

Bara med IBC SOLAR

Visst finns det andra solpanelsleverantörer som erbjuder 15 års produktgaranti, likaså montageleverantörer, men IBC SOLAR:s kombinationsgaranti är unik.

Kvalitetstesterna som utförs i vårt SUNLAB PV i Bad Staffelstein, Tyskland, är både omfattande och realistiska. Där testas våra solceller och montagesystem i kombination med varandra, på så sätt kan de utsättas för samma påfrestningar som de kommer att göra efter installation.

Vad innebär garantin för dig som kund? Oavsett om materialet skulle försvagas eller prestandan försämras, så länge som du kombinerar IBC SOLAR:s solceller och montagesystem så har du en garanti som gäller i 15 år. Dessutom utlovar vi en personlig kontakt och en okomplicerad process om dagen då du behöver utnyttja garantin kommer.

När en solelanläggning är installerad enligt gällande instruktionsmanual och byggd med våra egna produkter så står vi bakom det helt och fullt. Kort sagt, vi har ett unikt system som innebär ett bättre skydd och en tryggare investering.

 

Läs mer och registrera här

PV Manager

Alla funktioner på ett ställe

PV Manager är ett IT-stöd som ger dig tillgång till alla verktyg du behöver för att designa och planera en solcellsanläggning.

 • Allt på samma ställe: PV Manager utvecklas ständigt utifrån erfarenheter från IBC SOLAR-installationer världen över. Installatörers erfarenheter från verkliga livet utgör grunden för PV Manager's funktionalitet.
 • Ett komplett projektverktyg: Att kunna planera, ta fram specifikationer och den dokumentation som behövs i kundkontakten och för leveransen, allt i ett och samma verktyg. Det gör det lätt att hålla ordning i dina projekt och att hålla hög klass i anläggningarna du levererar.  
 • Sparar tid: Med god support, tydligt användargränssnitt och intuitiv funktionalitet sparar PV Manager tid åt dig. 
 • Övertygar dina kunder: Tydlig grafik, detaljerad visualisering av installationen och välutformad dokumentation ger dig det där lilla extra i din kundkontakt. 

 

 Läs mer om vårt projektverktyg PV Manager

Övergripande planering Dimensionering Elberäkningar och dokumentation Administration Driftsättning Slå till nu!

I PV Manager får du en bra överblick av ditt projekt.

Vad är viktigt att viktigt att ta hänsyn till?  

 1. Takmaterial, taklutningar och byggnadshöjder
 2. Föremål på tak och i omgivningen 
 3. Identifiera skuggade partier
 4. Hur ska elen användas eller lagras?

PV Manager tar planeringen till nästa steg: 

 • Gör en layout för panelerna
 • Specificera montagesystemet inklusive komplett materialplanering
 • Ta hänsyn till snölast, vindlast och andra förutsättningar
 • Prognostisera anläggningens elproduktionsprofil

Utifrån panellayouten optimerar PV Manager inkopplingen:

 • Strängfördelning
 • Val av lämplig växelriktare
 •  Eventuell lagringslösning
 •  Analys av täckningsgrad
 • Beräknar elproduktion och elektriska förluster
 • Upprättar kopplingsschema för systemet

PV Manager är projektverktyget som hjälper dig specificera solelsystemet, simulera resultatet, ta fram säljande dokumentation, låter dig ta hem material till projektet med några klick samt producerar underlag för montaget liksom dokumentationen till din kund:

 • Skapa professionella offerter med din egen företagslogotyp
 • Utgå från fördefinierade dokumentmallar för att skapa detaljerade presentationer för din kund
 • Du kan välja om, och när, vi har tillgång till alla eller några av dina projektunderlag - ovärderligt när du behöver vår support

PV Manager är till din hjälp både under och efter installationsarbetet. 

 • Underlag som är till stor hjälp under installationsarbetet
 • Dokumentation av anläggningen anpassad för din kund
 • Underlag för din egen projektdokumentation 
 • Och sist men inte minst: Kundfakturan

PV Manager förenklar och sparar tid i varje steg av dina solcellsprojekt. Och är tillgängligt för dig utan begränsningar mot en årlig licensavgift.

Kom igång med PV Manager! Skaffa din licens redan idag så du kan uppleva värdet i projektverktyget som kombinerar användarvänlighet med funktionalitet. 

Ni väljer den användarlicens som passar er bäst:

 • En användarlicens 
 • Företagslicens för upp till 10 användare

 

Fyll i orderformuläret för att få tillgång till PV Manager!

 

Orderformulär för PV Manager

Tjänster som hjälper dig bygga solcellsanläggningar

Som kund till oss har du tillgång till ett omfattande paket som stöd på din resa mot en värld som tar till vara på solens energi till fullo.

Produktkatalog